Menu Sluiten

Logistieke opleidingen

---

ERP systeem & Web portaal

Voor een bedrijf gespecialiseerd in logistieke opleidingen, bouwden we in eerste instantie een ERP-pakket volledig op hun maat. Een belangrijke vraag hierin was het vereenvoudigen van de opmaak van offertes. Door middel van een wizard kan de salesafdeling nu op een eenvoudige manier offertes opstellen voor opleidingen en is een complexe offerte rapportage kinderspel geworden.

Als een klant akkoord gaat met de offerte en een logistieke opleiding bestelt, wordt de offerte in het ERP-pakket omgezet naar een project, waaraan alle bijhorende administratie gekoppeld wordt. Zo kan de administratieve afdeling bij onze klant eenvoudig alle gekoppelde documenten afdrukken, worden beoordelingen digitaal verzameld en worden aanwezigheidslijsten die tijdens opleidingen worden ingevuld, ingescand en d.m.v. geprogrammeerde herkenningssoftware automatisch aan het juiste project gelinkt. Groot bijkomend voordeel: bij een ISO rapportering kunnen alle gegevens in run-time uit het systeem gehaald worden.

Om ook voor de eindklant alle informatie op één plaats raadpleegbaar te maken, bouwden we een webportaal en API waar hun klanten op kunnen inloggen. Zij zien in hun gepersonaliseerd dashboard in één oogopslag wat de opleidingsstatus is van hun medewerkers en kunnen zo in de gaten houden hoeveel medewerkers volledig up-to-date zijn, van welke medewerkers de certificaten binnenkort vervallen én ze kunnen meteen nieuwe opleidingen inplannen voor hun personeel.

Ten slotte zijn we momenteel voor deze klant bezig met de verdere ontwikkeling van een E-learning platform, dat ervoor zorgt dat cursisten tijdens hun opleiding eveneens kunnen inloggen op een webplatform. Medewerkers die een opleiding volgen kunnen dan o.a. proeftesten afleggen om te testen hoe ze al scoren in hun algemene kennis, maar ook bijkomende informatie vinden om zich optimaal voor te bereiden op de opleiding.